C'est la Vief yoga | Breda yogastudio

Hoi, ik ben Vivian en ik ben blij dat ik deel uit mag maken van jouw yogareis.

De eerste keer dat ik een Yoga les volgde is ongeveer 10 jaar geleden. Ik ben van kinds af aan al vrij lenig geweest en daarbij was ik altijd druk in mijn hoofd. Een wandelende chaoot. Tijdens de eerste Yoga les die ik ooit deed ontdekte ik dat ik het uitdagend vond om de houdingen zo perfect mogelijk uit te voeren, ik had nog niet echt een oefen routine. Yoga was moeilijk voor mij toen ik begon, maar zelfs die eerste keer was de diepe ontspanning die ik daarna voelde en het gevoel van trots om zoiets goeds voor mijzelf te hebben gedaan enorm. De voordelen namen alleen maar toe: stressverheffing, een beter thuisgevoel in mijn lichaam, en het ontwikkelen van mijn mentale vermogen om me te concentreren op wat ik wilde in mijn leven. Ik was bijna 30 en voor het eerst vond ik rust. Toen begon mijn Yoga avontuur.

Wat yoga voor mij betekent

Ik krijg vaak te horen “ik ben niet lenig genoeg voor Yoga” Als Yoga alleen zou gaan om lenig worden dan zouden we het net zo goed gymnastiek kunnen noemen. Yoga is het verbinden van lichaam en geest en dat doen we door middel van ademhaling. Overal waar je ademhaling langs komt ontstaat er ruimte en ruimte zorgt voor rust. Door op je ademhaling te focussen kun je beter voelen wat er in je lichaam gebeurd. Je wordt bewust van jezelf en leert waar jouw lichaam toe in staat in.

Yoga doe je niet alleen dat uurtje op de mat, op de mat beoefen je asanas. Yoga is een leefgewoonte.

Opleidingen in Indonesië en India

200uur Yoga teacher training in Uluwatu, Indonesië bij Santosha. De opleiding die ik heb gedaan is een Hatha, Vinyasa opleiding

300uur Yoga teacher training in Rishikesh, India op de Vinyasa Yoga acedemy (world peace Yoga) Deze opleiding is een Asthanga, Vinyasa opleiding.

50uur Yoga teacher training in Ubud, Indonesië bij Yoga Barn. Dit is een Yin opleiding ter aanvulling op de voorgaande 500u training.

Mijn manier van lesgeven

In mijn lessen besteed ik veel aandacht aan de juiste houdingen in combinatie met ademhaling. De manier van je handen of voeten op de mat plaatsen bijvoorbeeld kan een groot verschil maken in de hele houding. Op deze manier ervaar je het nut van iedere pose.

In 2014 ben ik naar Bali verhuisd, een waar Yoga paradijs. Ik besloot mijn eerste Yoga opleiding daar te doen (200h YTT) Een maand lang op een prachtig resort met heerlijk eten. De hele omgeving was “zen”. Mijn intentie was niet om Yoga docent te worden. Ik wilde de opleiding doen om mezelf verder te ontwikkelen. Een paar weken na mijn opleiding vroeg een vriendin van me of ik een les van haar kon overnemen. Ik vond het spannend. Toen de les begon en ik mezelf in de spiegel zag voelde ik mezelf op mijn plek. De yoga docent in mij was geboren.

Op Bali heb ik op verschillende locaties les gegeven. In een Yoga studio, op een sportschool, surfcamps en Yoga retreats. De afwisseling vond ik heerlijk. Na 2 jaar voelde het alsof ik een beetje vastliep, ik was toe aan een vervolg opleiding. Ik besloot deze in Rishikesh, India te gaan doen (300h YTT). De plek waar Yoga is ontstaan. Waar op Bali alles relaxt is, is in India alles hectisch. Het contrast tussen beide opleidingen was groot. Het waren lange zware dagen en ja, op sommige dagen zag ik het niet meer zitten zo zwaar dat het was. In de winter in de himalayas, mijn dagen begonnen om 4u ’s morgens en wanneer we om 7u ’s avonds klaar waren moest er nog gestudeerd worden.
Maar wat ben ik blij gekozen te hebben voor deze manier van les krijgen. Deze ervaring heeft mij voorgoed op een hele positieve manier veranderd.

Sinds 2019 woon ik weer in Nederland en deel ik mijn ervaring van 5 jaar Azie met mijn studenten hier. Voor mij is het the best of both worlds.

mijn lessen vereisen niet dat je al flexibel, sterk en gefocust bent, ze zijn niet voor perfect gevormde, jonge atleten die deels Boeddha, deels Cirque du Soleil acrobaten zijn! Ze zijn voor gewone mensen die willen groeien, genezen en dichter bij zichzelf willen komen.
Als je een grotere emotionele balans wilt voelen, meer een gevoel van gemak in je lichaam, een diepere helderheid van geest, zodat we meer in de diepte kunnen werken aan je persoonlijke doelen.
Ik wil je uitnodigen om de allerbelangrijkste eerste stap te zetten die een zeer waardevol en betekenisvol pad begint. Sluit je aan bij mijn e-mail lijst rechtsboven op deze pagina, en ik zal je een uitnodiging sturen om mij vragen te stellen voordat je naar je eerste gratis les met mij komt.

Ik kijk er naar uit om je persoonlijk te ontmoeten en je op de mat te zien!