oktober 15, 2020 Noëlle Kuypers

Nog een voorbeeldbericht

Yoga

Ademen en voelen

De allereerste keer dat ik zelf een yogales volgde? Dat maakte behoorlijk indruk. Ik vond het best spannend om die eerste les binnen te stappen, maar jeetje wat voelde ik me blij en sterk en rustig na afloop! Het ging niet over je lichaam ergens toe dwingen, maar juist over accepteren wat er is en over ruimte geven. Een positie aannemen en daarin stilte vinden, ademen en voelen, het verraste me wat dat met me deed. Ik besloot direct om volgende week weer te gaan.

“Yogas chitta vritti nirodha”
[Chitta = verstand; Vritti = wervelende ideeën; Nirodha = controle over]
Yoga is het beheersen van de veranderingen van het denkvermogen.

Sutra 1.2. – Patanjali

Er zijn veel verschillende vormen van yoga en nog meer verschillende soorten yogadocenten. Wil je een van mijn lessen bijwonen? Leuk!